top of page

Repertoire

ArteMisses presenteert verschillende programma's voor een uiteenlopend publiek en voor uiteenlopende gelegenheden. Zij geven o.a. reguliere klassieke concerten, een bewerking van Mozarts opera Così fan Tutte, themaprogramma's zoals kerstconcerten, en kindervoorstellingen. 

Così fan Tutte, mini opera

Trio ArteMisses geeft een bewerking van Mozarts opera Così fan Tutte. In deze Nederlandstalige bewerking hebben de vrouwen de hoofdrol. Terwijl hun verloofdes naar het front zijn, worden de chique dames Dorabella en Fiordiligi opgejut door keukenmeid Despina om ook eens wat lol te beleven.

Regie: Inna van den Hogen

Hertaling: Olaf Mulder

Mmv. Peter van de Kamp, piano

De Mooiste Duetten

ArteMisses begon als klassiek duo met pianobegeleiding nadat opviel hoe prachtig de twee zangstemmen zich met elkaar vermengden. Het publiek merkte de spanning en sprankeling in de interactie tussen de musici op.

Omdat we in de kern een klassiek trio zijn, zijn we groot fan van dit klassieke programma. Hiermee weten we het publiek keer op keer te overtuigen van de schoonheid van deze allermooiste duetten, met de allermooiste pianobegeleiding. Na afloop loopt u fluitend naar buiten, het hoofd vol melodiën.

Kinderprogramma

Wat is dit voor een fluit? Wie gaat er vandaag trouwen? Zie je daar die Figaro met zijn slimme vriendin? En pas maar op voor Don Giovanni! Spring met ons mee in de wondere wereld van Mozart en zijn verhalen. Met wijd open ogen hoor je zijn grappen. Je denkt dat je weet hoe het afloopt, maar je raadt het toch niet! En je leert meteen een heel muziekalfabet erbij. 

ArteMisses maakt programma's voor kinderen van alle leeftijden. Onze verhalen maken de muziek toegankelijk. Plezier in het luisteren staat voorop, maar een educatief element zit er ook in (niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders!). 

Op verzoek

Op verzoek stellen wij een programma samen rondom een gegeven onderwerp. Een specifiek voorbeeld is het water programma, Nederland leeft met water. Rondom dit thema kunnen we de gelegenheid aankleden met passende muziek en tekst. Meer thema's zijn bijvoorbeeld jubilea, openingen, pensioen, personeelsfeesten, verjaardag of doop. We denken graag mee om een passende voorstelling te maken.

La Bella Italia

De grootste passie in de muziek komt uit Italië. Niet voor niets noemde Mozart het Italiaans de taal der muziek. Beleef een uur vol vurige liederen en aria's uit de grote Italiaanse opera. Liederen vol passie, schalksheid en ondeugd, en natuurlijk ook vol melancholie en bitter verdriet.  

Kerstprogramma

In de aanloop naar Kerstmis verzorgen we kerstprogramma's alnaargelang de gelegenheid. Cantates, kerkliederen en meezingliederen, stemmige muziek die past bij de kerstgedachte of het kerstfeest, rondom de kerstboom, bij een kerstborrel, thuis of in de kerk.

Instrumentaal programma

Als zangers én instrumentalisten kunnen we in meerdere bezettingen spelen. Met zang, dwarsfluit, altfuit en piano zijn meerdere samenstellingen mogelijk. Wij buiten de mogelijkheden uit en zijn altijd op zoek naar oud en nieuw repertoire.

Trio muziek van Jan Brandts-Buys, piano-fluit in een fluitsonate van Bach of Debussy, zang-fluit met Ierse volksliederen of solo's vullen het programma: een boeiende afwisseling binnen de eenheid van een Trio. 

Please reload

bottom of page